Project Description

NIAC SUMMER Tender Game

Aanmelden

SPECIALE SUMMERMASTERCLASS: LEARN THE STRATEGY TO SUCCESS

Twee dagen met twee toptrainers

Verkopen aan de overheid heeft alles te maken met het vinden van de juiste match. Oók op strategisch niveau. Wilt u meer aanbestedingen winnen? Dan is het belangrijk dat u weet waar uw bedrijf voor staat én welke overheidsorganisaties daarbij passen. Hoe dat werkt en waar u op moet letten, leert u tijdens deze tweedaagse masterclass. Aan de hand van een unieke game leren twee van onze toptrainers u alles wat u moet weten om uw bedrijf beter te laten aansluiten op de behoeften van overheden. Na afloop weet u hoe u de voor uw bedrijf meest interessante overheidsopdrachten vindt…én wint!

Twee dagen met twee toptrainers
Onze toptrainers Kim Schofaerts en Frans van Noort verzorgen deze masterclass. Beide experts hebben hun eigen kijk op het winnen van overheidsopdrachten, dus u krijgt ongekend veel nieuwe inzichten en ideeën. Kim leert u tijdens de eerste dag wat u moet weten om te kunnen aansluiten op de behoeften van de overheid. Frans leert u tijdens de tweede dag goed te kijken naar uw eigen organisatie, zodat u nog beter op de vraag van de overheid kunt reageren. ’s Ochtends krijgt u uitleg en ’s middags past u de nieuw opgedane kennis direct toe tijdens een unieke game – een praktijkcase die als rode draad door de masterclass loopt.

Praktijk centraal met de unieke Tender Game
De focus van de trainers ligt op het vergroten van uw inzichten en vaardigheden – en dus op de praktijk. Om die praktijkervaring zo realistisch mogelijk te maken, worden de twee middagen ingevuld door het spelen van de Tender Game. In teams van drie personen werkt u aan opdrachten rond een inhoudelijke casus. In competitieverband ervaart u de spanning, hectiek en complexiteit die vooraf gaat aan een echte aanbesteding. Onze trainers coachen elk team en zorgen ervoor dat u leert waar u de juiste accenten moet leggen. U krijgt dus niet alleen de juiste kennis, u leert ook door te doen!

Dag 1: wie is de opdrachtgever?
Tijdens dag 1 vertelt Kim u alles over de voorbereidende fase van aanbestedingen en het bepalen van de juiste inschrijfstrategie. De meeste ondernemers weten niet dat ze juist in de voorbereidende fase al invloed kunnen uitoefenen. Dat komt doordat veel bedrijven niet weten hoe de overheid als opdrachtgever werkt. Dag 1 is voor veel deelnemers dan ook een echte eyeopener. Na afloop weet u:

  • hoe de overheid werkt
  • waar u het beleid van de opdrachtgever vindt
  • hoe u dit goed interpreteert
  • hoe u het beleid vertaalt naar uw eigen verkoopdoelen
  • waar u op moet letten bij het vragenstellen

Dag 2: wie ben ik?
Tijdens dag 2 leert u van Frans hoe u strategisch kunt denken op de manier zoals succesvolle grote merken dat doen. Wat is uw visie? Wat is de essentie van uw aanbieding? Op welke manier onderscheidt u zich van uw concurrent? Hoe kunt u uw aanbieding ‘verbeelden’ en hoe vindt u daarmee aansluiting bij overheden? Na afloop weet u:

  • hoe u inkopers onzichtbaar kunt beïnvloeden
  • waarom het belangrijk is emotie aan uw boodschap toe te voegen
  • wat de gunfactor is en hoe u dit zelf kunt gebruiken
  • hoe u in 3 stappen het merk DNA van uw organisatie blootlegt
  • hoe u van uw organisatie een merk maakt

Voor wie?

Voor welke personen?
Deze masterclass is bedoeld voor iedereen die ervaring heeft met het inschrijven op aanbestedingen en de winstkansen bij volgende aanbestedingen wil vergroten. Het is dus geen masterclass voor beginners, maar voor medewerkers, bidmanagers, tendermanagers en ondernemers die vaker aan inschrijvingen op aanbestedingen hebben meegewerkt.

Voor welke sectoren?
De masterclass gaat in op alle type aanbestedingen (en marktconsultaties), ongeacht of het nu gaat om Diensten, Leveringen of Werken. Kim en Frans hebben ervaring met veel sectoren en houden tijdens de masterclass dan ook rekening met uw specifieke vragen en wensen. Eerdere deelnemers kwamen uit de meest uiteenlopende sectoren. Van schoonmaak, finance en de bouwsector tot deurwaarders, opleidingsbureaus, afvalverwerkers en koeriersdiensten.

Aanmelden

Training Details

Datum

9 en 10 september 2020

Duur

van 9.30 uur tot 17.00 uur

Locatie

Vergaderen in de hooiberg
Ruige Weide 13a
3421 TH Oudewater

PRIJS
U kunt individueel deelnemen of als team van 3 personen.
Per persoon betaalt u € 2.150 en als team van 3 personen betaalt u € 5.950 (u bespaart € 500).
Prijzen zijn exclusief btw en inclusief lesmateriaal, lunches, consumpties en een certificaat.
Maximum aantal deelnemers: 15 personen (5 teams van 3 personen) per 2-daagse masterclass

Aanmelden

Onze experts tijdens de Masterclass

Kim Schofaerts

Aanbestedingsprofessional met een maatschappelijke missie. Dat is Kim. Sinds 1997 begeleidde zij letterlijk honderden aanbestedingstrajecten. Zowel in opdracht van de aanbesteder als door inschrijvers te ondersteunen. Altijd vanuit de ambitie om win/win/win samenwerkingsverbanden tot stand te brengen. Partnerships die overheid, bedrijfsleven én de maatschappij als geheel verder helpen. Haar adviesbureau Schofaerts.nl is gespecialiseerd in het publiek-private domein. Sinds 2013 zit Kim bovendien in het bestuur van MKB Den Haag, waar ze het onderwerp Aanbestedingen in haar portefeuille heeft. Ook is zij lid van de Taskforce Aanbesteden van de gemeente Den Haag en zit zij in de Ledenraad van de NEVI.   

Frans van Noort

Frans van Noort is creatief directeur en eigenaar van De Beeldenfabriek, een uniek bedrijf dat sinds 1995 stilstaande en bewegende beelden in 2D en 3D maakt en communicatieadvies geeft aan organisaties. Als creatief weet hij bij aanbestedingen steeds weer met teksten en beelden te komen die opdrachtgevers verrassen en overtuigen. Frans kan u dan ook exact vertellen hoe u met heldere tekst en goede afbeeldingen het verschil maakt in uw inschrijvingen.   

Aanmelden

Toon uw nieuwe vaardigheden met het behaalde certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat.

“De training zit erg goed in elkaar. Kim Schofaerts is een ervaren trainster die uit gaat van de praktijk. Ze brengt de materie op een informele manier over en weet waarover ze het heeft. De Masterclass gaf me nieuwe inzichten en bevestigde voor een deel dat we dingen al goed deden. Deelname aan de masterclass heeft ons zekerder gemaakt. We hebben een flinke stap gezet en het heeft ons absoluut geholpen meer aanbestedingen te winnen.”

Paul Maatman, Marketing & Aanbestedingen/Tenders & Circulariteit at BWaste International BV

SCHRIJF U VANDAAG NOG IN (maximaal 15 plekken)

Mis deze kans niet. Maximaliseer uw winkansen.

Meld u vandaag nog aan en ontvang direct de bevestiging.

Aanmelden