Project Description

Leer 4 dagen van een expert en verhoog je winkansen

Aanmelden

VERNIEUWD: VERBETER JEZELF ALS TENDER-BID MANAGER

Ontdek de strategieën die ervoor zorgen dat je meer opdrachten wint

DEZE TRAINING IS VERNIEUWD!

Deze masterclass is de toptraining uit ons programma. Hij wordt opvallend goed beoordeeld (gemiddeld met een 9) en de deelnemers geven steevast aan dat de inhoud zeer goed aansluit op hun dagelijkse praktijk. Logisch, want gedurende 4 dagen komen werkelijk alle facetten van het inschrijven op aanbestedingen aan bod. Na deelname beschik je dan ook over de kennis en kunde die je nodig hebt om aanbestedingen soepel te laten verlopen – en er meer te winnen.

Praktijkgerichte 4-daagse masterclass
Wat moet je weten over jouw publieke klant? Welke afwegingen moet je maken om te bepalen of je succesvol kunt inschrijven? En hoe laat je het inschrijfproces vervolgens soepel verlopen? Dat en veel meer komt aan bod gedurende deze masterclass. Tijdens de eerste 2 dagen leer je alles over het voorbereiden op een inschrijving en het gehele aanbestedingsproces. In dag 3 staat de rol van de inkoper centraal, zodat je aanbestedingen door de ogen van ‘de andere partij’ kunt bekijken. Daarna ontdek je in dag 4 hoe je het inschrijfproces intern binnen je eigen organisatie efficiënt laat verlopen.

Dag 1
Voorbereiden en inschrijven op een aanbesteding – de fasen tot het stellen van vragen
In de voorbereidende fase bepaalt de aanbestedende dienst de voorwaarden voor de opdracht. De meeste ondernemers weten niet dat ze juist in deze fase al invloed kunnen uitoefenen. Dat komt doordat veel bedrijven niet weten hoe de overheid als opdrachtgever werkt. Dag 1 is voor veel deelnemers dan ook een echte eyeopener. De trainer vertelt je waar je het beleid van de opdrachtgever vindt, hoe je dit goed interpreteert en hoe je het beleid vertaalt naar jouw eigen verkoopdoelen . In dag 1 staan de fasen van de voorbereiding, het bepalen van de inschrijfstrategie en het stellen van vragen centraal.

Na afloop weet je:
• Hoe de overheid werkt
• Waar je waardevolle informatie over jouw opdrachtgever vindt
• Hoe je eigen organisatie krachten en doelen vertaalt naar het beleid van de opdrachtgever
• Waar je op moet letten bij het vragenstellen

Dag 2
Voorbereiden op een aanbesteding – de fasen tot het inschrijven
In dag 2 leer je de voor jouw organisatie juiste inschrijfstrategie in te zetten. Aan de hand van praktische tips leer je hoe je de juiste antwoorden geeft op vragen van de aanbestedende dienst. Daarnaast komen je eigen rechten en plichten uitgebreid aan bod, omdat je hiermee jouw voordeel kunt doen tijdens het inschrijfproces. In dag 2 staan de fasen van de nota van inlichtingen tot en met het definitief gunnen van de opdracht centraal.

Na afloop weet je:
• Hoe je een bestek goed interpreteert
• Hoe je de juiste vragen stelt
• Hoe je de juiste aanbestedingsstrategie inzet
• Wat je wel en niet kunt doen tijdens de gunningsfase
• Hoe je tegen een voorgenomen gunning kunt opkomen
• Wat de rechten en plichten zijn

Dag 3
De rol van de inkoper
Tijdens dag 3 krijg je beter inzicht in de kant van de inkoper. Belangrijk, want pas als je weet wat de inkoper interessant vindt, kun je daar goed op inspelen met jouw inschrijving. Elke aanbesteding vraagt een eigen beoordelingsprotocol – en de rol van de inkoper staat daarbij centraal. Maar wat is zijn rol precies? Waar let hij op? En hoe verloopt het proces voorafgaand aan de publicatie tot en met het gunnen aan de overheidskant? Dat en meer leer je tijdens deze dag.

Na afloop weet je:
• Hoe het aanbestedingsproces bij de overheid verloopt
• Wat de inkoper belangrijk vindt
• Hoe inschrijvingen worden beoordeeld
• Hoe je daar goed op inspeelt

Dag 4
De rol van de tender/bidmanager
Inschrijven op aanbestedingen is een vak. Dus hoe kun je het inschrijfproces goed managen binnen jouw eigen organisatie? Dat is het onderwerp van dag 4 van deze masterclass. Hoe krijg ik als tender/bidmanager op het juiste moment de juiste informatie van mijn collega’s? En met welke tools zorg ik ervoor dat ik alle ballen in de lucht houdt en de organisatie voor me laat werken? De trainer vertelt het je allemaal.

Na afloop weet je:
• Hoe je inschrijvingen soepel organiseert
• Hoe je draagvlag krijgt binnen de organisatie
• Wat de functie van de tender/bidmanager is
• Hoe je jouw taken efficiënt verdeelt

Deelnemers van de eerdere edities waren enthousiast:
• “Erg goed, hoog niveau, Kim is zeer kundig”
• “Deze masterclass is ideaal voor personen die zich verder willen ontwikkelen in het aanbestedingsproces. Tijdens de training doorloop je het gehele traject van A t/m Z. Waarbij in overleg met de mede cursisten wordt bepaald welke onderwerpen worden besproken. ”
• “Erg leerzame praktische training die inspireert om nog meer aanbestedingen te willen en kunnen winnen!”

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor medewerkers en ondernemers die ervaring hebben met het inschrijven op aanbestedingen en hun winstkansen bij volgende aanbestedingen willen vergroten. Het is dus geen Masterclass voor beginners, maar één voor medewerkers – bidmanagers – tendermanagers – ondernemers die (vaker) aan aanbestedingen hebben meegedaan.

Werk, levering of dienst
Er wordt verder ingegaan op alle type aanbestedingen (ook marktconsultaties) ongeacht of het nu gaat om Diensten, Leveringen of Werken. Eerdere deelnemers kwamen uit verschillenden sectoren: o.a. schoonmaak, finance, deurwaarders, bouw, infra, opleidingsbureaus, maar ook afvalverwerking of koeriersdiensten. Kim heeft ervaring met veel sectoren en weet dus als geen ander hoe daar rekening mee te houden tijdens de Masterclass, zodat je optimaal profiteert.

Training Details
Maximaal 12 deelnemers

Datum

14 en 15 mei + 3 en 4 juni 2020

Duur

van 9.30 uur tot 17.00 uur

Locatie
Vergaderen in de hooiberg
Ruige Weide 13a
3421 TH Oudewater

PRIJS

€2.695,- excl. btw en inclusief lesmateriaal, lunches, consumpties, borrels na afloop en een certificaat

Onze expert tijdens de Masterclass

Kim Schofaerts

Kim heeft sinds 1997 honderden inschrijvingen op aanbestedingen uit verschillende branches begeleid en daarbij de meest uiteenlopende scenario’s meegemaakt. Drie jaar geleden startte zij het bureau Schofaerts.nl, een advies- en trainingsbureau gespecialiseerd in het publiek-private domein. Sinds 2013 zit zij in het bestuur van MKB Den Haag waar Kim het onderwerp Aanbestedingen in haar portefeuille heeft. Ook is zij lid van de Taskforce Aanbesteden van de gemeente Den Haag.   

Aanmelden

Toon je nieuwe vaardigheden met het behaalde certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvang je een persoonlijk certificaat.

“De training zit erg goed in elkaar. Kim Schofaerts is een ervaren trainster die uit gaat van de praktijk. Ze brengt de materie op een informele manier over en weet waarover ze het heeft. De Masterclass gaf me nieuwe inzichten en bevestigde voor een deel dat we dingen al goed deden. Deelname aan de masterclass heeft ons zekerder gemaakt. We hebben een flinke stap gezet en het heeft ons absoluut geholpen meer aanbestedingen te winnen.”

Paul Maatman, Marketing & Aanbestedingen/Tenders & Circulariteit at BWaste International BV

SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN (maximaal 12 plekken)

Mis deze kans niet. Maximaliseer je winkansen.

Meld je vandaag nog aan en ontvang direct de bevestiging.

Aanmelden