Project Description

Leer 4 dagen van een expert en verhoog uw winkansen

Aanmelden

VERNIEUWD: VERBETER U ZELF ALS SALES-TENDER-BID MANAGER

Ontdek de strategieën die ervoor zorgen dat u meer opdrachten wint

Deze masterclass is de toptraining uit ons programma. Hij wordt opvallend goed beoordeeld (gemiddeld met een 9) en de deelnemers geven steevast aan dat de inhoud zeer goed aansluit op hun dagelijkse praktijk. Logisch, want gedurende 4 dagen komen werkelijk alle facetten van het inschrijven op aanbestedingen aan bod. Na deelname beschikt u dan ook over de kennis en kunde die u nodig heeft om aanbestedingen soepel te laten verlopen – en er meer te winnen.

Praktijkgerichte 4-daagse masterclass
Wat moet u weten over uw publieke klant? Welke afwegingen moet u maken om te bepalen of u succesvol kunt inschrijven? En hoe laat u het inschrijfproces vervolgens soepel verlopen? Dat en veel meer komt aan bod gedurende deze masterclass. Tijdens de eerste 2 dagen leert u alles over het voorbereiden op een inschrijving en het gehele aanbestedingsproces. In dag 3 staat de rol van de inkoper centraal, zodat u aanbestedingen door de ogen van ‘de andere partij’ kunt bekijken. Daarna ontdekt u in dag 4 hoe u het inschrijfproces intern binnen uw eigen organisatie efficiënt laat verlopen.

Dag 1
Voorbereiden en inschrijven op een aanbesteding – de fasen tot het stellen van vragen
In de voorbereidende fase bepaalt de aanbestedende dienst de voorwaarden voor de opdracht. De meeste ondernemers weten niet dat ze juist in deze fase al invloed kunnen uitoefenen. Dat komt doordat veel bedrijven niet weten hoe de overheid als opdrachtgever werkt. Dag 1 is voor veel deelnemers dan ook een echte eyeopener. De trainer vertelt u waar u het beleid van de opdrachtgever vindt, hoe u dit goed interpreteert en hoe u het beleid vertaalt naar uw eigen verkoopdoelen. In dag 1 staan de fasen van de voorbereiding, het bepalen van de inschrijfstrategie en het stellen van vragen centraal.

Na afloop weet u:
• Hoe de overheid werkt
• Waar u waardevolle informatie over uw opdrachtgever vindt
• Hoe uw eigen organisatie krachten en doelen vertaalt naar het beleid van de opdrachtgever
• Waar u op moet letten bij het vragenstellen

Dag 2
Voorbereiden op een aanbesteding – de fasen tot het inschrijven
In dag 2 leert u de voor uw organisatie juiste inschrijfstrategie in te zetten. Aan de hand van praktische tips leert u hoe u de juiste antwoorden geeft op vragen van de aanbestedende dienst. Daarnaast komen uw eigen rechten en plichten uitgebreid aan bod, omdat u hiermee uw voordeel kunt doen tijdens het inschrijfproces. In dag 2 staan de fasen van de nota van inlichtingen tot en met het definitief gunnen van de opdracht centraal.

Na afloop weet u:
• Hoe u een bestek goed interpreteert
• Hoe u de juiste vragen stelt
• Hoe u de juiste aanbestedingsstrategie inzet
• Wat u wel en niet kunt doen tijdens de gunningsfase
• Hoe u tegen een voorgenomen gunning kunt opkomen
• Wat de rechten en plichten zijn

Dag 3
De rol van de inkoper
Tijdens dag 3 krijgt u beter inzicht in de kant van de inkoper. Belangrijk, want pas als u weet wat de inkoper interessant vindt, kunt u daar goed op inspelen met uw inschrijving. Elke aanbesteding vraagt een eigen beoordelingsprotocol – en de rol van de inkoper staat daarbij centraal. Maar wat is zijn rol precies? Waar let hij op? En hoe verloopt het proces voorafgaand aan de publicatie tot en met het gunnen aan de overheidskant? Dat en meer leert u tijdens deze dag.

Na afloop weet u:
• Hoe het aanbestedingsproces bij de overheid verloopt
• Wat de inkoper belangrijk vindt
• Hoe inschrijvingen worden beoordeeld
• Hoe u daar goed op inspeelt

Dag 4
De rol van de tender/bidmanager
Inschrijven op aanbestedingen is een vak. Dus hoe kunt u het inschrijfproces goed managen binnen uw eigen organisatie? Dat is het onderwerp van dag 4 van deze masterclass. Hoe krijgt u als tender/bidmanager op het juiste moment de juiste informatie van uw collega’s? En met welke tools zorgt u ervoor dat u alle ballen in de lucht houdt en de organisatie voor u laat werken? De trainer vertelt het u allemaal.

Na afloop weet u:
• Hoe u inschrijvingen soepel organiseert
• Hoe u draagvlak krijgt binnen de organisatie
• Wat de functie van de tender/bidmanager is
• Hoe u uw taken efficiënt verdeelt

Deelnemers van de eerdere edities waren enthousiast:
• “Erg goed, hoog niveau, Kim is zeer kundig”
• “Deze masterclass is ideaal voor personen die zich verder willen ontwikkelen in het aanbestedingsproces. Tijdens de training doorloop je het gehele traject van A t/m Z. Waarbij in overleg met de mede cursisten wordt bepaald welke onderwerpen worden besproken. ”
• “Erg leerzame praktische training die inspireert om nog meer aanbestedingen te willen en kunnen winnen!”

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor medewerkers en ondernemers die ervaring hebben met het inschrijven op aanbestedingen en hun winstkansen bij volgende aanbestedingen willen vergroten. Het is dus geen Masterclass voor beginners, maar één voor medewerkers – bidmanagers – tendermanagers – ondernemers die (vaker) aan aanbestedingen hebben meegedaan.

Werk, levering of dienst
Er wordt verder ingegaan op alle type aanbestedingen (ook marktconsultaties) ongeacht of het nu gaat om Diensten, Leveringen of Werken. Eerdere deelnemers kwamen uit verschillenden sectoren: o.a. schoonmaak, finance, deurwaarders, bouw, infra, opleidingsbureaus, maar ook afvalverwerking of koeriersdiensten. Kim heeft ervaring met veel sectoren en weet dus als geen ander hoe daar rekening mee te houden tijdens de Masterclass, zodat u optimaal profiteert.

Training Details

Datum

29 en 30 oktober +
12 en 13 november 2020

Duur

van 9.30 uur tot 17.00 uur

Locatie

Vergaderen in de hooiberg
Ruige Weide 13a
3421 TH Oudewater

PRIJS

2.695,-
Extra deelnemer zelfde organisatie € 100- korting.
excl. btw en inclusief lesmateriaal, lunches, consumpties, borrels na afloop en een certificaat.

Aanmelden

Onze expert tijdens de Masterclass

Kim Schofaerts

Kim heeft sinds 1997 honderden inschrijvingen op aanbestedingen uit verschillende branches begeleid en daarbij de meest uiteenlopende scenario’s meegemaakt. Drie jaar geleden startte zij het bureau Schofaerts.nl, een advies- en trainingsbureau gespecialiseerd in het publiek-private domein. Sinds 2013 zit zij in het bestuur van MKB Den Haag waar Kim het onderwerp Aanbestedingen in haar portefeuille heeft. Ook is zij lid van de Taskforce Aanbesteden van de gemeente Den Haag.   

Aanmelden

Toon uw nieuwe vaardigheden met het behaalde certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat.

“De training zit erg goed in elkaar. Kim Schofaerts is een ervaren trainster die uit gaat van de praktijk. Ze brengt de materie op een informele manier over en weet waarover ze het heeft. De Masterclass gaf me nieuwe inzichten en bevestigde voor een deel dat we dingen al goed deden. Deelname aan de masterclass heeft ons zekerder gemaakt. We hebben een flinke stap gezet en het heeft ons absoluut geholpen meer aanbestedingen te winnen.”

Paul Maatman, Marketing & Aanbestedingen/Tenders & Circulariteit at BWaste International BV

SCHRIJF U VANDAAG NOG IN (maximaal 10 plekken)

Mis deze kans niet. Maximaliseer uw winkansen.

Meld u vandaag nog aan en ontvang direct de bevestiging.

Aanmelden